حدیث روز :
پیامبر اکرم (ص) می فرماید : محبوب ترین کارها نزد خدا با دوام ترین آنهاست گرچه ا ندک باشد.


» » » » «برات» حواله‌ای از جنس خیرات برای اموات/خانه محرومان را روشن کنیم

«برات» حواله‌ای از جنس خیرات برای اموات/خانه محرومان را روشن کنیمروزهای ۱۲ تا ۱۴ شعبان یادآور چراغ‌ برات خراسانی‌هاست، ایامی که مردم برای آمرزش اموات خود می توانند با کمک به نیازمندان خیراتی از جنس دعا و نیایش تقدیم آن‌ها کنند.

...

به گزارش کاوش نیوز به نقل از خبرگزاری مهر: برات یا چراغ برات روزی است که به سنت مردم خراسان‌جنوبی، افراد بر سر مزار درگذشتگان خود حاضر می‌شوند و خیرات و نذوراتی از جمله کیک و شیرینی و شکلات و خرما توزیع می‌کنند.

روز برات از جنبه‌های مختلف نکات مثبتی به همراه دارد چرا که در وهله اول یاد معاد را در دل انسان زنده می‌کند و از جنبه دیگر با حضور در مزار درگذشتگان و قرائت فاتحه بر مزار آنان روح انسان به یک آرامش نسبی می‌رسد.

اما در حواشی این سنت نیک، اقدامات نادرستی چون اسراف و تبذیر، تکدی گری و حتی چشم و هم چشمی رخ می‌دهد که زیبنده نیست. راه‌هایی وجود دارد که بتوانیم هم کمک نیازمندان را به دست آنان برسانیم و هم این آسیب‌ها به حدأقل برسد.

لیلا بهمنی از شهروندان خراسان‌جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: روز برات برای مردم خراسان‌جنوبی یادآور عزیزانی است که روزگاری را با آن‌ها سپری کرده‌اند و حال آنان به سرای دیگر شتافته و دیدارشان آرزو شده است.

وی بیان‌کرد: در این روز مردم بر مزار درگذشتگان و به ویژه شهدا و امواتی که تازه به رحمت خداوند رفته‌اند، حاضر می‌شوند و خیرات و نذوراتی را توزیع می‌کنند.

 

چراغ برات و حقیقتی به نام مرگ

بهمنی با اشاره به اینکه این روز بیش از هر روز دیگر در سال مردم را به یاد حقیقتی ناگزیر به نام مرگ می‌اندازد، افزود: کاش در این روز نذوراتمان را به سمتی ببریم که واقعاً گره‌ای از کار یک نیازمند و محروم باز کند نه اینکه گاه کیک و شیرینی خریداری شده به دست افرادی می‌رسد که در طول سال بارها و بارها این اقلام را مصرف کرده‌اند و لذتی برایشان ندارد.

وی یادآور شد: ما در آستانه سال نو هستیم و بسیاری از نیازمندان هنوز برای خرید کفش و لباس نو فرزندانشان و حتی خرید دو کیلو شیرینی عید مانده‌اند و بی شک اگر لبخندی بر لب آنان بنشانیم روح امواتمان شاد می‌شود.

غلامرضا حسینی از دیگر شهروندان خراسان جنوبی نیز بیان‌ کرد: هر چند روز برات انسان را به یاد معاد و درگذشتگان می‌اندازد ولی برخی از رفتارها در این روز موجب افزایش تکدی گری در شهر می‌شود.

 

خانه نیازمندان واقعی را روشن کنیم

وی گفت: همه ما در اطرافمان نیازمندانی را می‌شناسیم که برای خرید دو کیلو شیرینی عید و شکلات محتاج هستند ولی صورت خود را با سیلی سرخ می‌کنند با این حال در روز برات به جای کمک به این افراد جیب متکدیان را پر می‌کنیم.

این شهروند خراسان جنوبی ادامه‌داد: بسیاری از مراکز خیریه نیز در خراسان جنوبی وجود دارند که هزینه‌های آنان توسط کمک‌های مردمی تأمین می‌شود که می‌توانیم خیرات و نذورات را به این سمت هدایت کنیم.

عبدالرحیم لطفی، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: همزمان با در نیمه شعبان پایگاه‌های جمع آوری صدقه برای سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج) و قربانی برای وجود آن حضرت برپا می‌شود.

وی بیان‌کرد: این پایگاه‌ها در چهاردهم شعبان همزمان با روز سنتی مردم خراسان‌جنوبی به نام روز برات، در محل گلزار شهدا، مساجد، میادین و معابر اصلی و محافل برگزاری جشن‌های نیمه شعبان توسط کمیته امداد و مراکز نیکوکاری ایجاد می‌شود.

 

طرح صدقه برای سلامتی امام زمان (عج) در آستانه نیمه شعبان و روز برات

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه طرح مذکور در قالب یک طرح مسجد محور برگزار می‌شود، ادامه‌داد: عوائد و درآمدهای جمع آوری شده در طرح صدقه برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج) به منظور کمک به نیازمندان واقعی هر منطقه اختصاص می‌یابد.

لطفی گفت: از عموم هم استانی‌های عزیز درخواست می‌کنیم به جهت جلوگیری از اسراف و تبذیر، خیرات برای اموات و در گذشتگان را در اختیار پایگاه‌هایی که به منظور کمک به نیازمندان در روز چهاردهم شعبان (روز برات) برپا می‌شود، اختصاص دهند.

وی در خصوص روش‌های نوین پرداخت کمک‌های مردمی به نیازمندان به منظور خیرات برای اموات اظهارکرد: هم استانی‌های عزیز و سخاوتمند می‌توانند با گوشی‌های همراه و با شماره گیری #۰۵۶*۷۷۸۸* و یا با ارسال یک پیام بدون متن به سر شماره ۸۸۷۷، شماره گیری تلفن گویای ۰۹۶۸۸۷۷، کمک‌های نقدی و غیر نقدی خود را به نیازمندان پرداخت نمایند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خراسان‌جنوبی واریز به شماره حساب های کمیته امداد و مراجعه به دفاتر کمیته امداد و مراجعه به سایت امداد به نشانی www.emdad.ir از دیگر روش‌های پرداخت کمک به نیازمندان در آستانه سال نو و در روز برات است.

لطفی یادآور شد: امیدواریم با این روش‌ها بتوانیم هم خیرات و نذورات مردم را به دست نیازمندان اصلی برسانیم و هم به کاهش تکدی گری در سطح شهر به ویژه در روز برات کمک کنیم.

 

کمک یک میلیارد و دویست میلیون ریالی خیرین

حسن شرفی، سرپرست بهزیستی خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: خیرین محترم و مردم عزیزهم استانی که در سنوات گذشته جهت برگزاری کلیه مناسبت‌های ملی و مذهبی یاری مراکز و مؤسسات ما بودند که منجر به جلب و جذب کمک‌های غیر نقدی به مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون ریال شد.

وی بیان کرد: در روز سنتی برات که مردم برای اموات خود خیرات و نذوراتی دارند نیز کلیه ادارات بهزیستی مستقر درشهرستان ها، مراکز مثبت زندگی و موسسات خیریه تحت نظارت به شرح ذیل آمادگی خود را جهت جذب نذورات مردمی اعم از نقدی و غیر نقدی جهت اموات اعلام می‌کند.

سرپرست بهزیستی خراسان جنوبی گفت: علاقمندان می‌توانند کمک‌های خود را به شماره حساب مشارکت‌های اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی بانک مرکزی ۴۱۸۰۰۳۴۵۴۱۹۴۷۶۹ واریز کنند و یا مجزا به شماره حساب هر کدام از مؤسساتی که تمایل داند، واریز نمایند.

 

اشاره‌ای به مراکز تحت پوشش بهزیستی

شرفی اظهارکرد: در خراسان‌جنوبی مراکز متعدد چون توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) و یا مرکز حضرت ابوالفضل (ع) نسبت به نگهداری افراد با شرایط خاص و ویژه چون معلولان اقدام می‌کنند که عزیزان می‌توانند خیرات و نذورات به این مراکز هدیه کنند.

در کنار انجام سنت نیک روز برات یا همان چراغ برات و توزیع خیرات، یادمان باشد که هنوز کرونا نیز در خراسان‌جنوبی به پایان نرسیده و مراقب باشیم در شلوغی آرامستان ها سلامت خودمان را نیز به خطر نیندازیم.


ارسال نظر

اطلاعات
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.