حدیث روز :
امام حسین (ع) می فرماید : هيچ كس روز قيامت در امان نيست ، مگر آن كه در دنيا خدا ترس باشد.


» » » » روز گرگان از دید دو مکتب فرهنگی
کد خبر: 9135
تاریخ انتشار: 7-09-1400, 08:26
پ

روز گرگان از دید دو مکتب فرهنگی

کاوش نیوز-مجتبی لشکربلوکی، شهرستان گرگان مرکز استان گلستان ، قدمتی ۵۰۰۰ ساله دارد و تا قبل از سال ۱۳۱۶ه.ش نام آن استرآباد بوده است .
به اعتقاد اغلب پژوهشگران كلمه استرآباد از دو لفظ استر و آباد تشكیل شده و استر به معنای ستاره و آباد به معنای عمارت است. در زمان زرتشتیان كه ایرانی ها ستاره ها را مظهر نور مقدس می دانستند این شهر را بنا كرده و این نام را بر آن نهادند.
در ۲۰ شهریور سال ۱۳۱۶ه.ش به دستور رضا شاه میرپنج (پهلوی) این شهر از استرآباد به نام گرگان تغییر نام یافت.
در زبان پهلوی منطقهٔ گرگان را وُركان یا وِركانه و در زبان یونانی هیركانیا و در زبان عربی جرجان می گفتند.
در جلسه مورخ ۱۳۹۵/۰۶/۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی ، مقرر گردید در ضمیمه تقویم رسمی کشور ، روز « پنجم آذر » به نام روز قیام مردم گرگان ثبت شود.
علت قیام ۵ آذر سال ۱۳۵۷ شهرستان گرگان ، واقعه 29 آبان در حرم مطهر امام رضا(ع) بود که عُمال رژیم شاهنشاهی با حمله مسلحانه به حرم رضوی باعث هَتک حرمت آن شدند !
این حادثه قلب مردم سراسر کشور را جریحه دار کرد و امام خمینی(ره) و دیگر مراجع عِظام ، هفتم  این واقعه را عزای عمومی اعلام کردند.
به دنبال این فرمان ، مردم شهر گرگان و دیگر مناطق صبح روز ۵ آذرماه در میدان امامزاده عبدالله گرگان تجمع کردند تا با یک راهپیمایی  خشم و انزاجار خویش را از این حرکت رژیم شاهنشاهی نشان دهند.
ماموران شهربانی قبل از آنکه این راهپیمایی از محل تجمع شروع شود ، مسیر تظاهرات را بصورت مسلحانه بستند و بسوی تجمع کنندگان شلیک مستقیم کردند !
در حماسه بزرگ ۵ آذر گرگان 14 نفر به شهادت رسیده و 150 نفر دیگر مجروح شدند .
به دنبال مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و درخواست عده کثیری از مردم دارالمؤمنین گرگان و حومه ، مبنی بر نام گذاری روز پنجم آذر به نام روز گرگان ، در پنجمین دوره ی شورای اسلامی شهر گرگان ، در نوزدهمین جلسه رسمی و غیرعلنی این شورا ، به تاریخ ۱۳۹۶/۰۹/۰۵ ، نامگذاری پنجم آذر به نام روز ملی گرگان مصوب گردید .
لازم به توضیح است که مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت ۴۰۰۰ هزار شهید استان گلستان در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۵ بر اهمیت واقعه 5 آذر تأکید داشته و آن روز را  روز مهمّی در قضایای گرگان عنوان و بر ضرورت معرفی این مناسبت برای جوان ها تأکید نمودند .
حال یکی از مکاتب فرهنگی فعال به نام مکتب آریامهری از زیرمجموعه های مکاتب ایرانشهری که از اوایل دهه آخر حکومت پهلوی در ایران تشکیل شده ، همان گونه که مبدأ شروع تقویم ایران را در زمان حکومت خود از هجرت پیامبر اسلام ، محمد مصطفی صلی‌الله علیه و آله تبدیل به شروع حکومت کوروش کرده و سال ۱۳۵۵ هجری شمسی را به سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی تبدیل نمود ! درصدد هستند تا روز ملی گرگان را نیز به تاریخ دستور تغییر نام این شهر توسط اولین شاه حکومت این مکتب برگردانند.
و چقدر دردناک است که در انقلاب اسلامی و نظام حاکم ، تا حد یک مسئول اسبق دستگاه فرهنگی استان بجای اعتقاد و اجرای مکتب ایرانی اسلامی و الگوی ایرانیاسلامی پیشرفت ، طرفدار این مکتب و این نظر می بوده است .
و اینجاست که دوباره به ضرورت فرمان آتش به اختیار مقام معظم رهبری در کارهای فرهنگی کشور پِی برده می شود و این مهم باید توسط گروه های جهادی از حلقه های میانی مردمی اجرا گردد .



به کانال خبری« کاوش نیوز»در تلگرام بپیوندید

ارسال نظر

اطلاعات
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.