حدیث روز :
امام رضا (ع) می فرماید : به ديدن يكديگر رويد تا يكديگر را دوست داشته باشيد و دست يكديگر را بفشاريد و به هم خشم نگيريد.


» » روحانی: هر شرکتی که می‌تواند واکسن وارد کند!/ نمکی: ماست فروش و سیمان فروش رفتند واکسن بیاورند/ روحانی تبعات و عواقب این کار را خواهد پذیرفت؟

در حوزه واکسن حرف‌هایی از رئیس جمهور و همچنین وزیر بهداشت مطرح شده که با یکدیگر نه تنها اختلاف دارند بلکه به نوعی گویی در مقابل هم زده شده‌اند.
...

به گزارش کاوش نیوز، مدیریت بیماری کرونا در کشورمان این روزها که وضعیت بسیاری از مناطق قرمز است و هشدار پشت هشدار از طرف مسئولان و ستاد مقابله با بحران این بیماری شنیده می شود محل بحث و انتقاد زیادی قرار گرفته است. تناقضاتی در این میان وجود دارد که مردم را نیز سردرگم کرده و از سوی دیگر وضعیت بیماری کرونا در کشور را نیز به مرحله بحران رسانده است.
ماجرای سفرهای نوروزی که «سعید نمکی» وزیر بهداشت و درمان با التماس از مردم می خواست به سفر نروند اما ستاد مقابله با بیماری کرونا با رنگ بندی شهرها به سفید و زرد (کم خطر) و نارنجی و قرمز (خطرناک) شهرها را به دو دسته تقسیم کرد و بساط مسافرت مردم فراهم شد، یکی از همین تناقضات است. امروز هم که بیماری کرونا طغیان کرده و حالا به طور غیررسمی رنگ سیاه به رنگ‌های شهرها افزوده است تا به وسیله این رنگ کارشناسان و مسئولان شدت شیوع این بیماری را اعلام کنند، بسیاری علت بروز چنین وضعیتی را سفرهای نوروزی قلمداد می کنند.
ماجرای دوگانه مقابله با بیماری کرونا بعد از این سفرها تمام نشد. چندی پیش بود که وزیر بهداشت در نامه‌ای به وزیر کشور نوشت و در آن گفت: «با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا در ترکیه با ویروس جهش‌یافته، ضروری است، حداکثر تا ۴۸ ساعت آینده به مدت یک هفته ایاب و ذهاب از طریق مرزهای هوایی و زمینی با کشور ترکیه متوقف شود.»
اما برخی از رسانه‌ها مطرح کردند که رحمانی فضلی آنطور که باید به این نامه اعتنا نکرده است. دو روز پس از وضعیت وخیم ترکیه بود که حتی اعلام شد که بلیت های سفر به این کشور هم ارزان تر شده است. پاندمی کرونا در ترکیه در وضعیت بود که برخی از کارشناسان مطرح می کردند احتمالا نوع دیگری از بیماری کرونا در جهان به عنوان «کرونای ترکیه ای» ثبت شود.
حالا در حوزه واکسن کرونا حرف‌هایی پشت تریبون از رئیس جمهور و همچنین وزیر بهداشت مطرح می شود که با یکدیگر نه تنها اختلاف دارند بلکه به نوعی گویی در مقابل هم زده شده اند.
از یکسو رئیس جمهور در سخنانی در 26 فروردین ماه با بیان اینکه نمی توانیم منتظر واکسن داخلی شویم با اشاره به اینکه واکسن، کلید حل کرونا است، اظهار داشت: «شرکت‌های خصوصی راحت تر می‌توانند واکسن‌ها را وارد کنند، ما نمی‌توانیم منتظر واکسن داخلی در تابستان باشیم به همین جهت باید در اردیبهشت و خرداد که بسیار حیاتی است، از واکسن وارداتی استفاده کنیم.»
روحانی افزود: «هر شرکتی که برای ورود واکسن، کوچک‌ترین مشکلی دارد به دفتر رئیس جمهور نامه بنویسد؛ من مستقیماً موضوع را دنبال می‌کنم زیرا در هفته‌های آینده به راحتی می‌توانیم میلیون‌ها دوز واکسن وارد کنیم.»
روز بعد وزیر بهداشت با انتقاد از حرف‌های غیرکارشناسی در حوزه واردات واکسن به کشور، بیان کرد: «ماست فروش، سیمان فروش و… می‌خواهند واکسن وارد کنند، سفرای جمهوری اسلامی ایران از کشورهای عراق و افغانستان با من تماس گرفته‌اند که بساط واردات واکسن کرونا توسط هر کسی را جمع کنیم، افراد غیرمتخصص برای واردات واکسن روسی با قیمت ۱۶ دلار اقدام کرده‌اند و شرکت روسی به آن‌ها اعلام کرده که ما با بخش خصوصی کار نمی‌کنیم و این اقدامات غیرکارشناسی و غیرتخصصی بازار خرید واکسن را برای ما بهم ریخته است.»
به نظر می رسد این سخنان نمکی به طور پینگ پنگی در مقابل سخنان حسن روحانی مطرح شده است. نمکی چند روز پیش هم تلویحا بهر وحانی گفت که انتظار نداشته باشد در مقابل اظهارات غیرکارشناسی او نایستد.
گویی سفره درد و دل آقای وزیر باز شده بود که وی نقبی هم به موضوع سفرهای نوروزی زد و با گلایه از اتخاذ برخی تصمیمات اشتباه و خسارت بار، افزود: «سفرهای نوروزی و دورهمی ها در انتقال ویروس کرونا تأثیر گذار بوده اما کادر درمان بدون توجه به این مسائل در حال خدمت رسانی هستند؛ زیرا خدمت به مردم را وظیفه خود می‌دانند و غصه اصلی آنها غصه رنج و سختی بیماران و مردم است.»
از یک طرف یکی از مدیران می گوید که «تامین واکسن با مساعدت بخش خصوصی در دستور کار دولت و در اولویت نخست قرار گرفته است.» اما از سوی دیگر مقام متخصص در این حوزه بیان می کند:‌«اقدامات غیرکارشناسی و غیرتخصصی بازار خرید واکسن را برای ما بهم ریخته است.» نمکی بیان می کند:‌« کاملا موافق واردات واکسن توسط بخش خصوصی هستیم اما به شرط آنکه پروتکل های واردات واکسن و استانداردهای آن برآورده شود.»
آنچه از دل این دوگانگی بیرون می زد وضعیت امروز شیوع کرونا در کشور است و عاقبت با سردرگمی مردم و همچنین عدم همراهی جدی آنان با عوامل جلوگیری و مقابله با این بیماری کشور در بحران قرار می گیرد.
موضوع واکسن نیز مسئله شوخی برداری نیست. رئیس جمهور چند بار عنوان کرده است که مسئله کرونا درکشور در حال حل شدن است اما امروز دیده می شود که مشکلات این بیماری باید بیشتر جدی گرفته شود. بنابراین مسئله واکسن نیز که حالا مردم با توجه به اخباری که از عواقب و عوارض برخی از واکسن ها شنیده اند نسبت به این موضوع حساس تر شده اند، بسیار مهم و حیاتی است.
  افتادن واکسن در دست بخش خصوصی خصوصا این که در دنیا موضوع ساخت واکسن قطعی نشده است چقدر می تواند در راستای سلامت جامعه باشد؟ آیا کشورهای دیگر نیز با خصوصی سازی بخش تهیه واکسن کرونا سعی در حل این موضوع دارند؟ از سوی دیگر موضوع سودجویی چه مالی و چه جانی مطرح می شود که باید پرسید دولت تدبیر و امید می تواند ریسک پذیری این مسائل را بپذیرد و آنرا به خوبی مدیریت کند؟
بنابراین طرح چنین مسئله ای در این برهه زمانی که در اواخر دولت هستیم و مسائل مربوط به واکسن هنوز قطعی نشده اند موضوع حساسی است که مسئولان ذی ربط بایستی با دقت عمل بیشتری به آن بپردازند زیرا این مسئله با سلامتی مردم سر و کار دارد و موضوع مرگ و زندگی در آن بسیار پررنگ است.
باید از آقای رئیس جمهور پرسید که آیا ایشان تبعات کارشان را خواهد پذیرفت؟ یا همچون سایر مسائل مباحث نظیر مجوز سفرهای آزادانه در ایام نوروز که منجر به بازگشت قرمزی به شهرهای کشور و رشد تلفات شد حرف از مسئولیت تضامنی می زنند.

منبع:جهان


ارسال نظر

اطلاعات
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.